Web Analytics Made Easy - Statcounter

 خبرگزاری فارس یاسوج_ نسیم راوند؛ با همه امکانات و تجهیزات آمده‌اند یک بار دیگر به مردم خدمت کنند.می‌گوید حاضریم و آرزو داریم جلوی مردمان ذبح بشویم چرا که آنها وارث خدا بر روی زمین هستند.

فرمانده با وجود اینکه در هوای بسیار سرد در حال خدمت‌رسانی هستند و تازه از روستاهای اطراف دنای زلزله‌زده آمده اما با روحیه‌ای خستگی‌ناپذیر جمعی از خبرنگاران را در پاسگاه فرماندهی که برای اولین تشکیل داده‌اند به گرمی می‌پذیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سردار حسن حکمتیان‌راز فرمانده تیپ همیشه قهرمان و سرافراز ۴۸ فتح سخنانش را اینگونه آغاز می‌کند و می‌گوید ماموریت تیپ جنگ سخت است، در دوران دفاع مقدس خط‌شکن بودیم و بعد از جنگ در نقاط مرزی آذربایجان غربی، کردستان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و سرتاسر ایران اسلامی در حال آفند و پدافند و مبارزه با تروریست‌ها بودیم.

 وی به این نکته هم اشاره می‌کند  که تا ویروس کرونا نیامد قدر سلامتی خود را نمی‌دانستیم و حالا با آمدن زلزله بیشتر امنیت را درک می‌کنیم ادامه می‌دهد؛ امنیت را مرهون سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و بخشی هم فرزندان ملت در تیپ ۴۸ فتح هستیم.

سردار ادامه می‌دهد؛ تیپ ۴۸ فتح، ۳ سال و نیم در خوزستان، ۲ سال در کردستان، ۴ سال در سیستان، ۲ سال در کرمانشاه و ۴ سال در سردشت برای دفاع از مردم و این مرز و بوم حضور داشت اما هیچ گاه آنها را رسانه‌ای نکردیم چرا که بدون منت به مردمی که وارث خدا بر روی زمین هستند خدمت کردیم.

 

فرمانده تیپ ۴۸ فتح با بیان اینکه در زلزله منجیل و رودبار،  سیل خوزستان و حادثه بم تیپ ۴۸ فتح منشا خدمات ارزنده‌ای بود گفت: جزء اولین یگان‌هایی بودیم که در حوادث حاضر می‌شدیم و تا آخرین لحظه با تیم‌های جنگ نوین و رفع آلودگی بعد از زلزله و سیل گندزدایی معابر، مغازه‌ها و تجهیزات را انجام دادیم‌‌، در حادثه آتش‌سوزی کوه خائیز آخرین مصاحبه را خودم بعد از پایش، مهار و کنترل آتش‌سوزی دادم.

وی بیان می‌کند در حادثه سیل سال ۹۸ استان کهگیلویه و بویراحمد همه امکانات مهندسی، ترابری، نیروی انسانی و هر چه در  توان داشتیم در طبق اخلاص گذاشته و پای کار آمدیم.

سردار حکمتیان با یادآوری این خاطره از مردم سی‌سخت که در حادثه سقوط هواپیمای تهران یاسوج جانشین تیپ ۴۸ فتح بودم، از ماموریت بازمی‌گشتم که وسط راه فرماندهی جستجو را به من اعلام کردند و مردم تا آخرین لحظات کنار من ماندند، افزود: در مسیر پاتاوه به سمت یاسوج اعلام شد در سی‌‌سخت زلزله شده فورا خودم را به فرمانداری دنا رساندم و  وظایف تیپ را اولویت‌بندی کردم.

 

وی بیان کرد: اولویت اول در زلزله سی‌سخت امداد، انتقال، نجات و درمان حادثه‌دیدگان بود به همین دلیل ۱۰ دستگاه آمبولانس، خودکفا و خوداتکا به همراه اورژانس صحرایی، پست امداد و اتوبوس آمبولانس تیپ ۴۸ فتح را در سی‌سخت مستقر کردیم و ۲۴ ساعته حضور دارند.

فرمانده تیپ ۴۸ فتح‌، اولویت دوم تیپ را امنیت شهر پس از وقوع حادثه دانست و گفت: مردم از خانه خارج شده بودند، عده‌ای به سمت شهر رفتند، مردم دچار اضطراب و نگرانی بودند و تردد در جاده‌ها سخت و سنگین بود برای برقراری امنیت همان ساعات اولیه گردان‌های امام حسین تیپ ۴۸ فتح را ماموریت دادیم در کنار سایر  نیروهای مسلح امنیت ورودی شهر  و  جاده‌های مواصلاتی را بر عهده بگیرند،مابقی گردان‌های رزم درون شهر حضور یافتند و کوچه به کوچه، خیابان به خیابان و منزل به منزل در کنار سایر نیروهای امنیتی به مردم خدمت کردند.

فرمانده، سومین مرحله ماموریت تیپ را در تامین مسئله سوخت و آب مردم زلزله‌زده دانست و عنوان کرد: شب حادثه شبکه آب دچار شکستگی شده بود و سوخت گاز قطع شد، تانکرهای ذخیره‌سازی سوخت ۱۱۸ هزار لیتری و دو سوخت ۹۱۱ و تانکرهای سیار تویوتا را به منطقه  اعزام کردیم و از ذخیره سوخت خودمان استفاده کردیم و به منطقه آوردیم و اعلام کردیم هر جایی این عزیزان نیاز داشته باشند در خدمتشان هستیم.

 وی بیان کرد: فردای روز حادثه استاندار و فرمانده سپاه تاکید داشتند که امنیت خودروهایی که قصد تقسیم تجهیزات را دارند یا از شهرهای مختلف عازم سی‌سخت می‌شوند را تیپ ۴۸ فتح تامین کنند که این کار به ۱۷ تیم رزمی واگذار شد و همچنان هم در کنار مردم هستند.

 

سردار در ادامه سخنانش در جمع خبرنگارانی که آمده‌ بودند از نزدیک درد و رنج سی‌سخت بعد از زلزله ۵.۶ ریشتری را به تصویر بکشند گفت؛ به  سازمان‌های حمایتی، مردم نهاد، خدماتی و دولتی که می‌خواستند از سایر استان‌ها یا شهر یاسوج امکاناتی به سی‌سخت انتقال دهند اعلام کردیم آماده انتقال وسایل و تجهیزات آنها هستیم مثلا ستاد اجرایی حضرت امام باید امکاناتی را از شیراز وارد استان می‌کرد یا جمعیت هلال احمر بدون استثنا هر شب امکاناتی از  یاسوج به درون شهر سی‌سخت  انتقال می‌داد که فردای آن روز توزیع کند که امکانات را برای این عزیزان انتقال دادیم یا ۴ کامیون گندم  به شرکت غله تحویل دادیم که هزاران کیسه آرد برای پخت نان تحویل دهد.

فرمانده تیپ ۴۸ فتح با اشاره به اینکه همه سازمان‌های دولتی، مردم نهاد، حمایتی و خدماتی به این نتیجه رسیدند که تیپ ۴۸ فتح مسئولیت انتقال را دارند، گفت: بعد از ارزیابی خسارات وارد شده به مردم سی‌سخت، عده‌ای قصد جابه‌جایی و انتقال وسایل را داشتند برای این کار باید با هزینه بالایی ماشین از یاسوج اجاره می‌کردند اما دستور دادیم ۲۰ کامیون ۹۱۱ ‌و مایل و ۲۰ دستگاه تویوتا رایگان در اختیار مردم قرار گیرد حتی نیرو هم در اختیار مردم قرار دادیم تا وسایلشان را به هر کجا که خواستند انتقال دهند.

فرمانده در پایان سخنانش به روستاها هم اشاره می‌کند و می‌گوید روستاهای اطراف دنا در حال بررسی هستند. اکثر باغات متحمل خسارت شدند که دستگاه‌های مهندسی را آنجا مستقر کردیم تا نسبت به بازگشایی کانالهای کشاورزی اقدام کنند، نگاه ما به همه روستاها است و قول می‌دهیم به همه روستاها سر بزنیم.

 

 حرفای سردار که تمام می‌شود کم‌کم هوا هم به تاریکی و سردی می‌رود، خبرنگاران وسایلشان را جمع می‌کنند که به یاسوج برگردند اما بچه‌های تیپ ۴۸ فتح در سی‌سخت می‌مانند همانطور که بر روی خودروهایشان خطاب به مردم سی‌سخت نوشته‌اند تا آخر می‌مانیم تا آخر مانده‌اند.

انتهای پیام/۸۲۰۲۴

منبع: فارس

کلیدواژه: زلزله درد آتش سوزی نیروی انتظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۱۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنگ خطر کمبود «آب» در شاهرود/ اهمیت بیش از پیش حفظ «شاهوار»

خبرگزاری مهر، گروه استان ها - محمد علی عباس نژاد: رئیس جمهور در سفر فروردین ماه خود در جمع مردم شهرستان شاهرود دولت را موظف به تأمین آب پایدار برای شاهرود دانست اما هر ساله در این ایام و شروع فصل تابستان این مشکل عدیده چون زخمی سر باز کرده و بوی بی آبی و کم آبی همه شهر شاهرود را فرا می گیرد و شاهرود به عنوان تنها شهر در استان که از آب پایدار برخوردار نیست، همچنان مردمانش تشنه و تشنه تر می شوند.

کوتاهی برخی مسئولان در رده های میانی استان و رده بالای استان و بی توجهی برخی از نمایندگان ادوار مجلس و تجلی آن در سفر اخیر دولت با عدم شرکت نماینده وقت را می توان تیر خلاصی بر پیکره ناتوان، همین مقدار تامین کننده آب موجود شاهرود دانست، اینکه شاهرود در پیک مصرف بالغ بر ۲۵۰ لیتر بر ثانیه کسری آب دارد می طلبید مسئولان تمام تلاش خود را برای گرفتن مصوبه ای قرص و محکم نه آن چیزی مانند مصوبه احداث و ساخت سد کالپوش برای تامین آب شرب شاهرود که هیچ وقت اجرایی نشد.

شهروندان شاهرودی می پرسند چرا تامین آب شرب شاهرود از سد کالپوش که مصوبه دولت را دارد اجرایی نمی شود. آنان البته خواسته های خودشان را که بارها از زبان امام جمعه بیان شده را نادیده نگرفته و قدر دادن امام جمعه شهر شاهرود بوده و می گویند اینکه نمایندگان ادوار مجلس کاری صورت نداده اند جای سوال اساسی دارد.

پیگیری کمبود آب

از سفر بهمن‌ماه ۱۴۰۱ وزیر وقت نیرو به شاهرود بیش از ۱۴ ماه گذشته است و این سوال همچنان برای شهروندان شاهرودی در اذهان باقی مانده که مگر از مقام وزارت در این خصوص بالاتر هم داریم که به کوچکترین وعده های داده شده ایشان پس از این همه مدت هیچ جوابی داده نشده است.

دراین باره امام جمعه شاهرود نیز تامین آب پایدار را مهمترین مطالبه مردم شهرستان در طی سالیان اخیر دانست و می گوید: انتظار می رود خبرنگاران و مطبوعات تلاش بیشتری درباره مطالبه گری پیرامون تامین آب پایدار برای شهر شاهرود و اجرای و اتمام پروژه فاضلاب شهری در شاهرود نمایند.

حجت الاسلام عباس امینی با تأکید بر اینکه خبرنگاران باید مصالح مردم را در نظر گرفته و بدون تعصب مسائل را اطلاع رسانی نمایند می گوید: باتوجه به بحران آب شرب در شهرشاهرود، انجام طرح های آبرسانی شاهرود را باید در غالب خواسته های همگی بصورت بمباران خبری مطرح نمایند.

وی با گلایه از کسانی که با سیاسی کردن طرح انتقال آب از سد کالپوش، سبب شدند تا آب سد کالپوش که تنها برای تأمین آب شرب شاهرود احداث شده است، به شاهرود انتقال داده نشود، می گوید: در حال حاضر جدی‌ترین مطالبه و مهمترین خواسته مردم شاهرود تامین آب پایدار است.

تامین آب پایدار

احمد عجم نماینده منتخب مردم شهرستان‌های شاهرود و میامی در مجلس آتی نیز در اولین خواسته های خود پس از حضور در مجلس آتی، بر توجه به تامین آب پایدار و حل مشکلات عدیده مردم شاهرود در سفر ریاست جمهوری به شهر شاهرود تاکید کرده و می گوید: دولت نباید در تامین آب پایدارشهرستان شاهرود مناطق و مردم منطقه را درگیر خودشان کند.

وی تامین منابع آب پایدار شاهرود را تامین از خارج از استان ارزیابی کرده و می گوید: مانند کاری که استان‌های مرکزی کشور برای تامین آب صورت داده اند برای این شهرستان هم باید انجام شود.

عجم با بیان اینکه با توجه به پروژه مصوب انجام شده برای انتقال آب شهرستان فقط ۱۷۰ لیتر آب تامین می‌شود، می گوید: در صورت انتقال آب از سد کالپوش، باز ۱۲۰ لیتر کمبود داریم، ضمن اینکه پروژه انتقال آب نیز طولانی و زمان بر است.

حفظ شاهوار در دستور کار

جالب اینکه استاندار سمنان در این خصوص می گوید: تامین آب پایدار از کوهستان «شاهوار» برای شاهرود در دستور کار است. اینکه استاندار بر تامین آب از این کوهستان تأکید می کند چیزی نیست که افزایش دبی آب شاهرود را در پی داشته باشد و همانا اذعان دارند سرمنشا همه آب‌های استحصال شده حال شهرشاهرود و دشت بسطام از همین کوه شاهوار است و استاندار باید توجه ویژه ای علاوه بر تامین آب از شاهوار، به انتقال آب از پروژه های نظیر سد کالپوش و چشمه سارهای قطری کند.

بخش قابل توجهی از آب شرب شاهرود از طریق قنات و چاه های مشرف به قله شاهوار تامین می شود و به نظر می رسد استاندار سمنان بر حفظ این منبع آبی تأکید دارد که جای بسی خرسندی است و تاکیدی بر عدم بازگشایی معدن بوکسیت تاش، که چند صباحی است دستخوش معدن کاوی قرار دارد.

گفته‌های استاندار سمنان نشان از تعطیلی معدن بوکسیت تاش دارد ولی باید اذعان داشت این آب آبی است که داشته فعلی شاهرود بوده و با وجود چاه های متعدد نمی توان آبی پایدار برای شاهرود متصور شد و قطعاً نیازمند پروژه جدید آبرسانی و آن هم بصورت پایدار هستیم.

تنش آبی در شاهرود

مدیر عامل آبفای استان سمنان در گفت وگو با خبرنگار مهر، در خصوص دو پروژه معطل مانده آبرسانی می گوید: برنامه های انتقال آب از سد کالپوش مربوط به آب منطقه ای است و ما تنها کار توزیع را عهده دار هستیم ولی شنیده می شود تصمیمات خوبی اخذ شده واین پروژه تسریع خواهد شد.

منصور کشاورزیان در خصوص آب قطری می گوید: فاز اول این پروژه انجام شده اما فاز دو بحث های حقوقی وقضایی دارد و کماکان پروژه متوقف است و در کوتاه مدت چشم اندازی برای حل آن متصور نیست لذا از سوی مقامات برای حل این پروژه رایزنی ها در حال انجام است.

حرف های متفاوت!

اما فرماندار شاهرود بر خلاف مقام مافوق خود (استاندار) می گوید: حفر چاه جدید مشکل تامین آب پایدار شهرستان شاهرود را مرتفع نمی‌کند و تامین آب پایدار باید از دو منبع سدکالپوش و چشمه سارهای قطری تامین شود.

ابوطالب جلالی تامین و تولید آب پایدار برای این شهرستان را برعهده مسئولین استانی و کشوری نهاده و می گوید: باید از سوی مسئولان استان و مسئولان کشوری انتقال آب از سد کالپوش و چشمه سارهای قطری به عنوان آب پایدار که از سال‌ها پیش در دستور کار بوده است و هر کدام به دلایلی متوقف شده است بصورت جدی پیگیری شود.

فرماندار شاهرود به درستی به برگزاری نشست‌های متعددی برای تامین آب موقتی بصورت هرساله که کارگشایی ندارد اشاره کرده و می گوید: علی رغم این نشست ها نگرانی تامین آب آشامیدنی پایدار برای این شهرستان همچنان باقی است.

تامین آب پایدار

امام جمعه شاهرود نیز بارها با تاکید بر تامین آب پایدار می گوید: باید موضوع مهم آب شهرستان در مصوبات سفر ریاست جمهوری باشد و اگر این نباشد بی عدالتی و جفا به شهرستان شاهرود است.

حجت الاسلام عباس امینی با تشکر از زحمات رئیس جمهور در سفر به استان، با تاکید بر موضوع تامین آب پایدار برای شهرستان شاهرود و توجه به این موضوع در مصوبات سفر، می گوید: باید موضوع مهم تامین آب پایدار شهرستان شاهرود در مصوبات سفر باشد و اگر این نباشد، باید شک کنید به این پیشنهادات و محورهای مصوبات سفر و باید مسئولان مربوطه تجدید نظر نمایند. هر ساله در فصل گرما با زدن چاه سعی در رفع این دغدغه مردم می شوند اما چاه به عنوان مسکن مقطعی عیبی ندارد اما درمان تامین نیست.

عدم بازچرخانی آب

شهروندان شاهرودی می گویند هر سال با فرا رسیدن تابستان مشکل کم آبی حادتر از گذشته روی خودش را نشان می دهد و مسئولان نیز به دنبال تامین آب از اجاره چاه دستگاه های اجرایی شهرستان گرفته تا قطع نوبتی آب در شهر، و حفر چاه های جدید می پردازند، گویا تدابیرشان بیش از این نیست و هیچکدام از وعده های مسئولان در زمینه تامین آب شرب پایدار برای شهرستان عملی نشده است.

مردم جدای بحث کمبود آب در شاهرود، مصرف بی رویه، کاهش ذخایر آبی، خشکسالی، کاهش بارش‌ها، موضوع عدم بازچرخانی فاضلاب‌ها و روان آب‌ها را نیز قبول دارند اما معتقد هستند مشکلات در کنار بی تدبیری امروز سبب شده تا آب شرب به یک بحران جدی بدل شود.

عکس ها: محمد علی عباس نژاد

کد خبر 6093633

دیگر خبرها

  • مردم قم با پیکر ۲ شهید گمنام دفاع مقدس وداع می‌کنند
  • مردم قم با پیکر ۲ شهید گمنام دفاع مقدس وداع می کنند
  • مردم قم با دو شهید گمنام دفاع مقدس وداع می کنند
  • زخمی شدن ۴ نفر در برخورد دیزل قطار با واگن در اهواز
  • زنگ خطر کمبود «آب» در شاهرود/ اهمیت بیش از پیش حفظ «شاهوار»
  • دیدار معلمان با رهبر انقلاب تا دقایقی دیگر آغاز می‌شود+ فیلم
  • دیدار معلمان با رهبر انقلاب تا دقایقی دیگر آغاز می‌شود
  • پیشرفت فیزیکی ۹۲ درصدی پل سفیدرود
  • ناکامی قاچاقچی در انتقال ۴۲۴ کیلو تریاک
  • پیکر مطهر شهید گمنام عصر روز جمعه مورد استقبال مردم رفسنجان قرار می‌گیرد